Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си купя ли Alfa Romeo 145? + тъп въпрос към края на темат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да си купя ли Alfa Romeo 145? + тъп въпрос към края на темат

Здравейте,

Сигурно ви е писнало от подобни въпроси, но бих искал да си купя Alfa Romeo 145. На външен вид ме кефи, кефи ме и как върви. Въпросът е че ако изтегля кредит за колата, после няма да разполагам с особено много средства Та ме интересува скъпа ли е поддръжката, например в сравнение с Opel Corsa, Peugeot 106 или Seat Ibiza. Дали ще ми се налага да хвърлям по 100-200 лв всеки месец за поддръжка. (не говоря за бензин и т.н. а за консумативи и всякакви други хави) или пък дали колата ще седи в 50% от времето в сервиза.

Съжалявам ако въпросът е тъп, но съм доста бос на тема коли, та сега не ми е много лесно в избора, пък и няма кой да ме светне

Кола на изплащане/заем/ освен ако не е чисто нова..
    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

абе въобще не е така ... моята теория е следната:

1. теглих кредит 5000 лв, 2 години, имах още малко пари - купих си 146-ца
      2. след 2 години продавам 146-цата, тегля нов кредит 5000 лв и си купувам 156-ца
      3. след 2 години ... ще видим

иначе да събера пари за по-нова кола - трудно, много трудно.
      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Тъй-като нямаш представа от автомобили, не виждам как ще започнеш да разбираш без да си купиш кола. Така, че ако искаш да започнеш да разбираш ще трябва.
        Като за начало една 145 е добра идея, но поддръжката не е от най-евтините. Не е и много скъпа- средна хубост, както ми отговори един собственик на магазин за авточасти когато му зададох същия въпрос.
        Има значение какъв ще е двигателя. Ако търсиш бензинов аз лично смятам, че Twin Spark ще ти създава по-малко проблеми от Boxer. Ако предпочиташ дизел - JTD.
        Под една или друга форма въпросът дали си заслужава покупката на този автомобил е бил задаван няколко пъти, така че има изобилие от мнения.
        Желая ти успешен избор.
        146 1.6 TS 01.97

Comment

Зависи на какво попаднеш.Лично аз бях пред същата дилема и взех 145.Не съжалявам,като имаш предвид ,че преди нея съм карал Audi Coupe и 124-ка.
          Мерцедес CLK Convertible
          Alfa Romeo GTV
          Alfa Romeo 145 1.7 16V

Comment

Като при всеки автомобил втора ръка най важен е късмета
            Зависи как е подържан автомобила
            Финансовия разход зависи и от това,ти в какво състояние искаш да си караш колата
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Тъпи въпроси от новобранец...

Благодаря на всички за мненията

Погледнах и "важната тема" в началото на раздела и малко се стреснах....

Поддръжката ми изглежда доста скъпа. По мои сметки излиза че за година поддръжката е около 2500 лв, което е по 200 лв на месец без да смятаме бензина...

Малко е стряскащо. Правилно ли съм разбрал или поддръжката не е толкова скъпа?

Колко разход горе-долу дава на градско?

И последно: какво е twin spark и boxer ))

Както казах: тъпи въпроси от новобранец Рових в нета, но нищо не намерих относно значенията на twin spark и boxer...

Comment

Като цяло имаше тема какво е boxer и T.S. Твин спарковете са нова технология е се произвеждат от началото на 97-ма година. Вътре колата е с новото табло. Двигателите са от 1.4 до 2.0 (бензиновите)
                Разхода е около 10-12/100 а може и повече.
                Разходи на година - задължителни са застраховка ГО, Каско и до тука има едни 500-700 лв на година. Ако сложим и още един комплект гуми и разни дребни неща - първата година отиваш на 1500 лв над това което си платил за колата.
                Първоначалната смяна на консумативите на Твин спарковете е над 500 лв. Свещите са скъпи, като цяло не маое да се сравнява с Корса и Ибиза - цените са доста по високи, ама и колата е по-добра. Имам приятел, който кара Ибиза - 1.0 - гори 9 градско и върви супер зле.

Цените на боскери-те са 2 пъти мо ниски от на Твин спарка. (така ми казаха в магазина) По-точно думите им бяха.......НЕ САМО СВЕЩИТЕ СА ПО-ДВЕ НА ЦИЛИНДЪР, А И ЧАСТИТЕ СА ПО ДВЕ.
                П.С. Не гледай на valjo смените, че аз един ден ги гледах и после се замислих дали да не продам колата

Това е майтап. Колата си е супер, само едно нещо ме дразни много - доста скърца, особено по павирани улици, ама това се преживява.

И знай едно нещо, ако една кола е съмнително евтина значи има защо в 99% (винаги има и изключения).
                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                Opel Astra J GTC

Comment

10x, georgyg!

Май ще е боксер, ама все пак бих искал да знам какво означава twinspark и boxer Темата за която казваш така и не я намерих...

Comment

Twin Spark e редови двигател с по 2 свещи на цилиндър (в случая общо 8 ) а боксера е .. най-просто казано водоравно разположен блок на двигателя с по 2 цилиндъра от всяка страна.
                    Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                    Fiat Brava JTD

Comment

По трудно се потдржат 2.0 ТС и 1.7 боксера, след това другите ТС-и и най евтино е боксер 1.3 или 1.6. Един приятел има 145 1.3 боксер и вече за една година смени само чарколяци по предницата, но тя така си дойде, 2 пъти масло и филтри и 1 път свещи, и сега (даже оня ден) някакви семеринги по 5 лв и ремаци и ролки. иначе не е като да не кара май към 20 000к е навъртял. т а разхода му за части за година възлиза на 500 лв максимум. Ти не гледай разходите на Валъо защото ако се зачетеш ще видиш поради каква причина са а и той е много стриктен към описването. Сега с риск да се повторя но много зависи предишния собственик как я е потдържал и на какво ще попаднеш. Алфата не можеш я сравни с Пежо 106, нито пък с опела или сеата просто е малко по голяма, и например в пежото когато си с 80 се усеща така както в Алфата със 140
                      Ако имаш около 5000 лв моя съвет е да вземеш един боксер 1.6 и да го стегнеш яко, ще си доволен. Ако пък имаш повечко някое ТС-че.
                      Разликата е доста голяма колегата долу я е казал най общо, ТС-а е нормален редови мотор а боксера е опозитен (2х2 буталата са едно срещу друго, звука е неземен. )

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
                        T.S. Твин спарковете са нова технология е се произвеждат от началото на 97-ма година.
                        Това не е вярно Туин Спарк се произвежда и вгражда в 145 от 11.95г. [/quote]
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                          Първоначално публикувано от georgyg
                          T.S. Твин спарковете са нова технология е се произвеждат от началото на 97-ма година.
                          Това не е вярно Туин Спарк се произвежда и вгражда в 145 от 11.95г.
                          [/quote]

OK.

Това не е ли само за 2.0 16В
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Opel Astra J GTC

Comment

Мерси на всички, страна ми ясно Сега почвам досадните процедури - теглене на заем и обиколки за кола

Comment

Задължително мини на диагностика във Вантотрейд, преди да купиш колата

Гледам в Мобилето има доста голям избор, така че успех. Като мернеш някоя можеш да пишеш

П.С. Последно за каква си тръгнал на лов? Боксер или Твин Спарк
                              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                              Opel Astra J GTC

Comment

Working...
                              X